Ένα νέο καινοτόμο πρόγραμμα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, το οποίο στοχεύει στην ενημέρωση υπεύθυνων ομάδων και ακαδημιών, γονέων και εθελοντών, θα τεθεί σε εφαρμογή στις 16 KAI 17 Ιανουαρίου 2020 στην ΕΠΣ Λασιθίου.
Ειδικότερα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σχεδίασε τη λειτουργία 12 ωρών Σχολών UEFA D (χωρίς οικονομική επιβάρυνση), συνδυάζοντας την παρουσίαση θεωρητικών διαλέξεων οργάνωσης και λειτουργίας ακαδημιών ποδοσφαίρου, καθώς επίσης επιδείξεων προπονητικών μονάδων – αγώνων για ηλικίες κάτω των 12 ετών.
Προσφορά πρώτων βοηθειών, οργάνωση ακαδημίας, κώδικας συμπεριφοράς, πολιτική για την παιδική κακοποίηση, ψυχολογία και παρακίνηση νέων αθλητών είναι ανάμεσα στα θέματα των επιμορφωτικών σεμιναρίων, με την Ομοσπονδία να στοχεύει στην ενιαία εκπαίδευση όλων των εμπλεκομένων στη λειτουργία μιας ποδοσφαιρικής ακαδημίας.
Οι σχολές UEFA D, εντάσσονται  στο εξαετές αναπτυξιακό πλάνο της Ε.Π.Ο. «Μπάλα Παντού», και θα λειτουργήσουν σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας (ΕΠΣ) και η παρακολούθησή τους είναι υποχρεωτική για έναν, τουλάχιστον, εκπρόσωπο κάθε ακαδημίας και ομάδας, καθώς η κατοχή πιστοποιητικού UEFA D θα αποτελεί ένα από τα κριτήρια ελέγχου λειτουργίας και κατάταξης των ακαδημιών που θα θεσπιστούν από την Ομοσπονδία.

 

Η ΕΠΣ Λασιθίου όπως φροντίσει τα ακόλουθα:

– Ενημέρωση όλων των Ακαδημιών ποδοσφαίρου που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα υποδομής σας (και ξεχωριστά σε κάθε μία από αυτές αλλά και επίσημη ανακοίνωση στο website της Ένωσης).
– Πρόσκληση προς όλες τις ομάδες που αγωνίζονται στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.
– Να ορισθεί ο χώρος που θα διεξαχθούν οι θεωρητικές παρουσιάσεις ο οποίος να έχει την δυνατότητα προβολής (projector) διαφανειών.
– Προτεινόμενες ώρες διεξαγωγής του σεμιναρίου:
Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 (15:00μ.μ. – 21:00μ.μ.)
Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 (15:00μ.μ. – 21:00μ.μ.).
Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 το πρόγραμμα θα είναι από 15:00μ.μ. – 17:00μ.μ. στο γήπεδο και στη συνέχεια 17:00μ.μ. – 21:00μ.μ. στον κλειστό χώρο.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε πόσες ομάδες Κ-10 – K 12 λειτουργούν στο νομό σας, ώστε να εξετάσουμε αν είναι εφικτή η διεξαγωγή αγώνων επίδειξης ποδοσφαίρου μεταξύ τους; Παρακαλώ για την άμεση ενημέρωσή σας.

 

Σχετικό Υλικό :