Συνεδρίασε την Πέμπτη (7/2) το απόγευμα για όγδοη φορά στην ποδοσφαιρική περίοδο 2018-2019, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Λασιθίου στα ιδιόκτητα γραφεία της Ένωσης αποτελούμενη από τους Γεώργιο Ανατολιωτάκη ως Πρόεδρο και το μέλος της Νίκο Πάγκαλο απόντος του Χρήστου Γκέτσιου, παρουσία και του ειδικού γραμματέα της ΕΠΣ Λασιθίου Μανώλη Ατσαλάκη ο οποίος είναι γραμματέας της Επιτροπής. Εκδίκασαν τα Φύλλα Αγώνα της 14ης και 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας και της 9ης και 10ης αγωνιστική της Β’ κατηγορίας όπως και των αγώνων του κυπέλλου, αλλά και ορισμένα τα οποία δεν είχαν προσκομισθεί στην ώρα τους, με τις ακόλουθες αποφάσεις.

 

Χωρίς παρατηρήσεις ήταν τα Φ.Α. των αγώνων:

Πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας

12η αγωνιστική (Εξ αναβολής) ΑΟΑΝ-ΑΟ Ελούντας

14η αγωνιστική ΑΟ Σκοπής-Ίτανος, ΑΕ Λακωνίων-ΑΟ Αναγέννηση, ΠΑΟ Κρούστα-ΑΟΑΝ, ΑΣΙ-Νίκη.

15η αγωνιστική ΑΟΑΝ-ΑΟΣΚ, Νέοι ΟΦΙ-ΑΕ Λακωνίων, ΑΟ Ελούντας-ΑΟ Σκοπής.

 

Πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας

9η αγωνιστική Πύργος-Θύελλα, Ελπίδες-ΑΕ Αναγέννηση, Κεραυνός-Οροπεδιακός, ΑΟ Βραχασίου-Ομόνοια

10η αγωνιστική Οροπεδιακός-Ομόνοια, Θύελλα-Κεραυνός

 

Κύπελλο

Ημιτελικός (Α’ φάση) ΑΟΑΝ-ΟΦΙ

 

Ποινές

Κύπελλο

Προημιτελικός (επαναληπτικός)

ΑΕ Λακωνίων-ΑΕ Νεάπολης: Στον ποδοσφαιριστή της φιλοξενούμενης ομάδας (ΑΕ Νεάπολης) Μ.Νοκάι, επιβάλλεται ποινή 2 αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 20 ευρώ.

Ημιτελικός (Α’ φάση)

ΑΕ Νεάπολης-ΑΟ Κριτσάς: Στον ποδοσφαιριστή της γηπεδούχου ομάδας (ΑΕ Νεάπολης) Β.Νάνο, επιβάλλεται ποινή 1 αγωνιστικής και χρηματικό πρόστιμο 10 ευρώ. -Οι ποδοσφαιριστές αυτοί εκτίουν τις ποινές τους στη διοργάνωση του κυπέλλου.

 

Πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας

14η αγωνιστική

ΑΟΣΚ-Νέοι ΟΦΙ: Στον ποδοσφαιριστή της φιλοξενούμενης ομάδας (Νέοι ΟΦΙ) Ε.Λεβάκης, επιβάλλεται ποινή 1 αγωνιστικής και χρηματικό πρόστιμο 10 ευρώ.

ΑΟ Κριτσάς-ΑΟ Ελούντας: Στον ποδοσφαιριστή της γηπεδούχου ομάδας (ΑΟ Κριτσάς) Δ.Ξανθούλη, επιβάλλεται ποινή 1 αγωνιστικής και χρηματικό πρόστιμο 10 ευρώ.

 

15η αγωνιστική

Ίτανος-ΑΟ Αναγέννηση: Στον ποδοσφαιριστή της γηπεδούχου ομάδας (Ίτανος) Α.Βενιαμάκης, επιβάλλεται ποινή 1 αγωνιστικής και χρηματικό πρόστιμο 10 ευρώ.

Νίκη-ΑΟ Κριτσάς: Στον ποδοσφαιριστή της φιλοξενούμενης ομάδας (ΑΟ Κριτσάς) Α.Σπανουδάκη, επιβάλλεται ποινή 1 αγωνιστικής και χρηματικό πρόστιμο 10 ευρώ.

ΑΣΙ-ΠΑΟ Κρούστα: Στον δηλωμένο προπονητή του σωματείου ΠΑΟ Κρούστα κ. Ευάγγελο Χατζηδάκη, ποινή αποκλεισμού εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους μέχρι λήξης της ποδοσφαιρικής περιόδου 2018-2019, δηλαδή μέχρι 30/6/2019 και χρηματικό πρόστιμο διακόσια (200) ευρώ στο σωματείο του ΠΑΟ Κρούστα, για όσα αναφέρει ο διαιτητής στο Φ.Α. Η Πειθαρχική Επιτροπή επιφυλάσσεται να αποστείλει προς την αρμόδια επιτροπή προπονητών της ΕΠΟ το Φ.Α. για ενημέρωση της σχετικά με την εν γένει επαναλαμβανόμενη αντιαθλητική συμπεριφορά του μέλους τους προς τους διαιτητές για να αναλάβουν τα αναγκαία μέτρα εκ μέρους τους.

 

Πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας

4ης αγωνιστική

Θύελλα-ΑΕ Λυγιάς: Στον ποδοσφαιριστή της γηπεδούχου ομάδας (Θύελλα) Ι.Γεωργανάκη, επιβάλλεται ποινή 1 αγωνιστικής και χρηματικό πρόστιμο 10 ευρώ.

 

9η αγωνιστική

ΑΕ Λυγιάς-ΑΕΛ Δίας: Στον ποδοσφαιριστή της φιλοξενούμενης ομάδας (ΑΕΛ Δίας) Φ.Πετράκη, επιβάλλεται ποινή 1 αγωνιστικής και χρηματικό πρόστιμο 10 ευρώ. Στον ποδοσφαιριστή της γηπεδούχου ομάδας (ΑΕ Λυγιάς) Κ.Τσιρίδη, επιβάλλεται ποινή 5 (4+1) αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ.

 

10η αγωνιστική

ΑΕΛ Δίας-Πύργος: Να γίνει έγγραφη επίπληξη στο σωματείο ΑΕΛ Δίας για όσα αναφέρει ο διαιτητής στο Φ.Α.

-Τα Φύλλα Αγώνα των αγώνων ΑΕ Λυγιάς-Ελπίδες και ΑΕ Αναγέννηση-ΑΟ Βραχασίου δεν προσκομίστηκαν στην Πειθαρχική Επιτροπή για εκδίκαση και η οποία δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για τα τυχόν αναγραφόμενα σε αυτά.

Απόφαση για την καταγγελία της Νίκης Σε ότι έχει να κάνει με την καταγγελία της Νίκης Σητείας στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΑΟΑΝ για ρατσιστικά συνθήματα σε ποδοσφαιριστής της, έγγραφη επίπληξη στο σωματείο του ΑΟΑΝ ώστε να είναι στο μέλλον οι φίλαθλοι του περισσότερο κόσμιοι και να εκδηλώνονται μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Το καταγγελλόμενο συμβάν από το σωματείο ΑΟ Νίκη για φίλαθλο της γηπεδούχους περί ρατσιστικής συμπεριφοράς σε παίκτη της φιλοξενούμενης ομάδας δεν αναφέρεται πουθενά στο Φύλλο Αγώνα και δεν αποδεικνύεται, με συνέπεια την απαλλαγή του γηπεδούχου σωματείου ΑΟΑΝ. Η Πειθαρχική Επιτροπή κάνει σύσταση και προτρέπει τα σωματεία να φροντίζουν ώστε οι συμπεριφορές των φιλάθλων τους στα γήπεδα να είναι πάντα μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Για τυχόν παραβατικές συμπεριφορές των φιλάθλων, τα σωματεία πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι υπόλογα αποκλειστικά για αυτές τις συμπεριφορές και θα υπόκεινται στις αναλογούντες εκάστοτε ποινές του πειθαρχικού κώδικα.