Α.Ο. Σκοπής Σητείας

Α.Ο. Σκοπής Σητείας

Έτος Ιδρύσεως

1987

Έδρα

Δημοτικό Στάδιο Σητείας

Πρόεδρος

Παπαδάκης Ιωάννης

Προπονητής

Καρανάσος Ιωάννης

Ιστορία της Ομάδας

Ο Α.Ο. Σκοπής ιδρύθηκε το 1987 από τη Νεολαία και τους ποδοσφαιριστές της Σκοπής εκπροσωπούμενος μέχρι το 2003 από παράγοντες της Σκοπής τον Κοξαράκη Γεώργιο, Ζαχαριάδη Μιχάλη, Γιακουμάκη Μανώλη, Ψυκαράκη Αντώνη, Μητσακάκη Μανώλη και άλλους. Από το 2003 μέχρι και το 2015  εκπροσωπήθηκε από τον  Γεώργιο Αχλαδιανάκη του Ιωάννου. Από τον Ιούλιο του 2016 αναλαμβάνει η παρούσα Διοίκηση η οποία εκπροσωπείται, από τον Παπαδάκη Γιάννη  Πρόεδρο, Πλουμή Στέλλα Γεν. Γραμματέας, Δανδουλάκη Γιάννη Ταμίας και από άλλους.

Από το 1987 μέχρι το 2007 η ομάδα υπάγεται στη Β’ κατηγορία τοπικού πρωταθλήματος της ΕΠΣ Λασιθίου με ενεργή παρουσία και συμμετοχή στο πρωτάθλημα με δυναμικότητα 30 ποδοσφαιριστών αγωνιζόμενη με έδρα γηπέδου στα Έξω Μουλιανά.

Την ποδοσφαιρική σαιζόν 2007-2008 αγωνίζεται στο πρωτάθλημα με σκοπό να ανέβει στην Α’ κατηγορία όπου και τα κατάφερε κερδίζοντας τον Α.Ο. ΤΟΥΡΛΩΤΗΣ στο γήπεδο Έξω Μουλιανών και πήρε το πρωτάθλημα με προπονητή τον ΘΩΜΑ ΤΑΣΙΟ. Τον Ιούνιο του 2008 έγινε η απονομή κυπέλου πρωταθλήματος στο γήπεδο Σητείας παρουσία του Δ.Σ. της ΕΠΣ Λασιθίου του Δημάρχου κ. Νίκου Κουρουπάκη , των Βουλευτών Ιωάννη Πλακιωτάκη και Μιχάλη Καρχιμάκη και πλήθος κόσμου. Τον Ιούνιο έγινε φιλικός αγώνας μεταξύ Α.Ο. ΣΚΟΠΗΣ και Α.Ο. ΝΙΚΗΣ και μεταξύ παλαιμάχων ΝΙΚΗΣ & ΠΑΕ ΑΕΚ όπου αντάλλαξαν αναμνηστικές πλακέτες μεταξύ τους όλες οι ομάδες. Η ομάδα έχει οργανώσει και άλλα φιλικά παιχνίδια μεταξύ ομάδων Σητείας για κοινωφελή σκοπό όπως π.χ. για το παιδί από τη Σκοπή Ιωάννη Κορνάρο και άλλα.

Την σαιζόν 2008 -2009 υπάγεται στην Α’ κατηγορία όπου αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις της. Τέλος της σαιζόν υποβιβάζεται και επανήλθε στην Β’ κατηγορία όπου παρέμεινε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016 με προπονητές αυτά τα χρόνια από τους ΤΑΣΙΟ ΘΩΜΑ-ΠΑΝΤΕΡΜΑΛΗ ΝΙΚΟ-ΚΑΡΖΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ-ΑΙΣΩΠΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗ-ΚΟΞΑΡΑΚΗ ΜΑΝΟ.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 ανέβηκε στην Α’ κατηγορία όπου παραμένει και αγωνίζεται  με δυναμικότητα 33 ποδοσφαιριστών και με προπονητή τον Καρανάσο Ιωάννη.