Α.Σ.Ι.

Α.Σ.Ι.

Αθλητικός Σύλλογος Ιεράπετρας

Έτος Ιδρύσεως

1999

Έδρα

"Βουζουνεράκειο" Στάδιο Ιεράπετρας

Συνολικοί Τίτλοι

4

Πρόεδρος

Ζερβαλάκης Ανδρέας

Προπονητής Α

Μυλωνάκης Εμμανουήλ

Προπονητής Β

Αγγελάκης Γεώργιος

Προπονητής Τερματοφυλάκων

ΕΛΤΟΝ ΤΟΝΥ ΤΣΟΛΑΚΟΥ

Ιστορία της Ομάδας

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ιεράπετρας (Α.Σ.Ι.) ιδρύθηκε το 1999. Αρχικά, ο Σύλλογος είχε στο ενεργητικό του έναν αρκετά μεγάλο αριθμό παιδιών έως 16 ετών, ενώ παράλληλα τα τμήματα των Ακαδημιών της ομάδας αποτελούσαν μικροί ποδοσφαιριστές έως 8 ετών.

Τα επόμενα χρόνια η ομάδα κατόρθωσε τη συμμετοχή της στα Τοπικά Πρωταθλήματα Λασιθίου έχοντας στο Τεχνικό της Επιτελείο το Νίκο Καπαράκη και το Γιάννη Δρακωνάκη.

Την σεζόν 2007-2008 η ομάδα για πρώτη φορά στην Ιστορία της κέρδισε το Πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας Λασιθίου, έχοντας στο τιμόνι της ομάδας τον Μανώλη Μυλωνάκη, και την επόμενη χρονιά συμμετείχε στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κρήτης.

Μετά τη διάλυση της «Ιεράπετρα F.C.», η ομάδα του Α.Σ.Ι. ξεκινώντας απ’ το Β’ Τοπικό, με το Γιάννη Δρακωνάκη, κατάφερε κι επανήλθε στο Α’ Τοπικό έχοντας στο ενεργητικό της μονάχα νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Σήμερα η ομάδα αγωνίζεται στο Α’ Τοπικό Πρωτάθλημα και το ρόστερ της συναποτελούν έμπειροι και νεαροί ποδοσφαιριστές, ώστε η γνώση και η πείρα για το ποδόσφαιρο να μεταλαμπαδεύονται με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ιεράπετρας αποτελεί ένα πολύ αγαπητό Ποδοσφαιρικό Σωματείο και καλλιεργεί ιδανικά και αξίες που κάθε καλός Ποδοσφαιριστής οφείλει να κατέχει.

Ο Α.Σ.Ι. συμμετέχει στο Α’ Τοπικό Πρωτάθλημα με το Ανδρικό Τμήμα, στο Β’ Τοπικό με την «Θύελλα», στα Παιδικά Πρωταθλήματα με τις Ακαδημίες, ενώ παράλληλα διατηρεί και το Γυναικείο Τμήμα το οποίο αγωνίζεται στις Εθνικές Κατηγορίες.

Το Σωματείο μας στελεχώνουν 6 έμπειροι και πεπειραμένοι προπονητές οι οποίοι φροντίζουν καθημερινά να παρέχουν τις υπηρεσίες και τις γνώσεις τους για την επίτευξη των στόχων της ομάδας μας.

Τερματοφύλακας

Τερματοφύλακας

Τερματοφύλακας

Αμυντικός

Αμυντικός

1

Κατακτήσεις

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α΄ ΤΟΠΙΚΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

2008-09

2

Κατακτήσεις

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β΄ ΤΟΠΙΚΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

2003-04, 2015-16

1

Κατακτήσεις

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ΄ ΤΟΠΙΚΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

2002-03