Στις 30/6/17 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η Γ.Σ. της ΕΠΟ με  κυρίαρχο θέμα την ψήφιση του νέου καταστατικού λειτουργίας . Δυστυχώς με τον φόβο του πιθανού GREXIT για την Ελλάδα , οι προτάσεις που κατατέθηκαν και συζητήθηκαν ήταν ελλιπής σε σχέση με τις προτάσεις που υπήρχαν στο τραπέζι από πολλές ενώσεις , οι οποίες δεν λήφθηκαν υπόψη για να μπορέσει να βρεθεί μια αποδεχτή λύση . Η αντιπροσωπεία της Ε.Π.Σ.ΛΑΣΙΘΙΟΥ είχε συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες είχε ψηφίσει στο Δ.Σ.  της ένωσης , οι οποίες ακούστηκαν μεν δεν ψηφίστηκαν δε . Για το λόγο αυτό οι αντιπρόσωποι επέλεξαν να ψηφίσουν ΟΧΙ.

Τα συγκεκριμένα άρθρα είναι τα εξής :

1, Άρθρο 22 παράγραφος Α , η εκπροσώπηση από τις ενώσεις να αποτελείτε από 3 εκπροσώπους και όχι από τον πρόεδρο μόνο .

Άρθρο 22 παράγραφος Γ & Δ , σε συνδυασμό με το παραπάνω,  να  αυξηθεί  το ποσοστό  της εκπροσώπησης  της Β Εθνικής  ,  ανάλογα και στην Α΄ Εθνική  χωρίς να ξεπερνά το ποσοστό το 24% που είναι σήμερα .

2 ,Για το παραπάνω όσο αναφορά τη συμμετοχή της  εκπροσώπησης  που είναι 24%, πως είναι δυνατόν το ποσοστό του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στο νέο Δ.Σ. της ΕΠΟ να  ανεβαίνει στο 31,25 % , αν είναι 5 τα μέλη του και στο 37,5% αν είναι 6 τα μέλη του, αν ο πρόεδρος προέρχεται από αυτούς .

3 ,ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ  Άρθρο 9 ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ Θα έπρεπε να συμπεριληφθεί  ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος της εκάστοτε ένωσης , εκλεγεί στο Δ.Σ. της ΕΠΟ αυτόματα θα  πρέπει να παραιτηθεί  από τα προηγούμενα  καθήκοντα του.

4, Άρθρο 66 παράγραφος 14-15 . Το ποσοστό της ανανέωσης ,απόκτησης ,μεταγραφής αλλοδαπού ποδοσφαιριστή από ομάδες του εξωτερικού σε ομάδες της Ελλάδας η αντίστροφα θα έπρεπε να είναι τουλάχιστο 3% για την ενίσχυση  του  ερασιτεχνικού ποδόσφαιρου και όχι 1% που είναι σήμερα .

Η  Ε.Π.Σ. ΛΑΣΙΘΙΟΥ θεωρεί ότι με τις αποφάσεις της συγκεκριμένες τις οποίες ανέφερε παραπάνω , υπερασπίζει και υπηρετεί το γενικό συμφέρον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου το οποίο είναι η βάση και τα θεμέλια του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

 

Με εξαίρετη τιμή, Για το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Ο Πρόεδρος : Αγησίλαος Λουτσέτης

Ο Γεν. Γραμματέας : Κωστής Λεμπιδάκης